Judecătoria Hîncești va avea doi magistrați specializați materie de insolvabilitate și lichidare. Până acum, în cadrul instanței era un singur judecător specializat în astfel de probleme. Decizia de majorare a numărul magistraților specializați a fost luată recent de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea vicepreședintelui interimar al Judecătoriei Hîncești, Corina Albu.

Potrivit CSM, decizia a fost luată în scopul evitării situațiilor în care va fi imposibilă soluționarea acțiunilor în cazurile de recuzare sau abținere a judecătorilor, aflării acestora în concediu de odihnă, precum și în alte situații imprevizibile.

Amintim că, la începutul anului 2018, CSM a dispus specializarea judecătorilor în materie de insolvabilitate și lichidare în instanțele de fond și curțile de apel. Consiliul a stabilit numărul de judecători specializați, iar de instanțe au desemnat nominal judecătorii specializați, precum și câte un complet specializat pentru examinarea acestor categorii de dosare, în cazul când completul desemnat se va afla în imposibilitate de a examina.

În prezent, magistratul de la Judecătorie Hîncești specializat în materie de insolvabilitate și lichiditate este Emil Bulat, iar judecătorul supleat este Diana Corlăteanu. Cel de-al doilea magistrat urmează să fie desemnat de vicepreședintele instanței, deoarece funcția de președinte al Judecătoriei este vacantă.