Moartea unui bărbat din cauza unui infarct, după ce a făcut sex într-o călătorie de afaceri în Franța, a fost catalogată ca un ”accident de muncă”. Compania la care lucra bărbatul este astfel considerată vinovată pentru moartea acestuia.

Inginerul Xavier X a fost găsit mort în camera de hotel din comuna franceză Meung-sur-Loire, la scurt timp ce a acesta a întreținut relații sexuale o localnică pe care tocmai o cunoscuse, potrivit The Sun.

Avocații șefilor bărbatului au insistat că Xavier nu își efectua datoriile de serviciu în momentul morții și au dat vina pe ”actul sexual”, care a fost și un adulter, pentru că bărbatul era căsătorit. Judecătorul a decis însă că angajatul ”are dreptul să fie protejat pe toată durata misiunii, indiferent dacă accidentul are loc în timp ce acesta își execută activitatea profesională sau viața normală”.

Autoritățile franceze au declarat că moartea prin șoc trebuie clasificată ca un ”accident de muncă”, care dă dreptul familiei sale să beneficieze de compensații atât de la stat, cât și de la angajator. Prin urmare, moștenitorii bărbatului vor primi lunar până la 80% din salariul victimei până când ar fi trebuit să atingă vârsta de pensionare și apoi o parte din pensia acestuia.

Anterior, instanța a decis că ”o întâlnire sexuală este un act al vieții normale, cum ar fi să facă un duș sau să mănânce”, decizie care a fost apoi confirmată de instanța de apel.