Ilan Șor a fost obligat de către instanța de judecată să aducă scuze publice unui agent economic pentru că l-a defăimat. Mai exact, Șor a fost acționat în judecată de către SRL ”Cariera Ivanos” și Iurie Nastas, proprietarul carierei de calcar de la Orhei, pentru că în mai multe surse mass-media a făcut declarații care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională. SRL ”Cariera Ivanos” și Iurie Nastas au fost reprezentați în instanța de către avocații ”Efrim, Roșca și Asociații”.

Litigiul a apărut după ce în octombrie 2016, la solicitarea jurnaliștilor de a comenta afirmațiile proprietarilor carierei de calcar, pârâtul Ilan Șor a admis unele declarații, catalogate de către instanță ca fiind defăimătoare, precum că ”proprietarii carierei de calcar de la Orhei sunt niște nemernici care au furat poporul”. Ulterior, pe Facebook, Ilan Șor a scris că, ”cariera activează ilegal, terenul a fost atribuit agentului economic cu încălcarea normelor în vigoare în acel moment, condițiile contractului nu au fost respectate, iar agentul economic ce desfășoară activitate în cariere nu achită impozite și taxele respective la bugetul orășenesc. Aceștia sunt niște nemernici ce ilegal parazitează pe baza patrimoniului de stat”. 

Ulterior, postarea pârâtului de pe Facebook a fost preluată de mai multe surse media. 

Adresându-se în instanță, reclamanții au solicitat ca Ilan Șor să dezmintă, în mod public, personal, informațiile defăimătoare și false cu privire la activitatea lor. Astfel, în urma examinării cauzei, Judecătoria Chișinău a admis integral acțiunea și l-a obligat pe Ilan Șor să exprime scuze publice reclamanților SRL ”Cariera Ivanos” și Iurie Nastas și să dezmintă informațiile neveridice publicate în data de 19 octombrie 2016, răspândite despre reclamanți, în mod public, personal prin aceeași modalitate și ordine, și anume prin intermediul portalurilor de știri www.protv.md, www.moldova.org, point.md/ru, moldovanews.md/ru și prin intermediul contului de Facebook a următorului conținut: 

”Eu, subsemnatul Ilan Șor, dezmint informațiile expuse de mine în sediul Judecătoriei Buiucani și difuzate de pagina web www.protv.md precum că proprietarii carierei de calcar au furat poporul. Acestea nu corespund realității și au fost expuse de mine fără substrat factologic. Totodată, dezmint informațiile expuse de mine pe rețeaua de socializare facebook.com cu privire la activitatea agentului economic SRL ”Cariera Ivanos” conform cărora cariera activează ilegal, terenul nu a fost atribuit agentului economic cu încălcarea normelor în vigoare la acel moment condițiile contractului nu au fost respectate, iar agentul economic ce desfășoară activitate în carieră nu achită impozite și taxele respective în bugetul orășenesc. Aceștia sunt niște nemernici ce ilegal parazitează pe baza patrimoniului de stat. Aceste informații reprezintă niște neadevăruri, reprezentând niște defăimări nesusținute factologic, care în consecință lezează onoarea și demnitatea profesională atât a agentului economic, cât și a dlui Iurie Nastas – fiind unul din proprietarii beneficiar finali a societății supra. Declar că am admis expunerea unor informații false, fără a le verifica, contribuind suplimentar în acest mod la ponegrirea imaginii dlui Iurie Nastas și a SRL ”Cariera Ivanos””

La fel, instanța a dispus că se încasează din contul lui Ilan Șor cheltuielile de asistență juridică și a taxei de stat în mărime de peste 22 de mii de lei. Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău.