Perioada de înscriere la cursul online ”Alternative de detenție”, elaborat și prestat pe platforma HELP CoE a fost deschisă. Potrivit Institutului Național al Justiției, termenul limită pentru a depune documentele este 14 februarie.

La curs se pot înscrie judecătorii, procurorii, consultanții procurorului, asistenții judiciari, grefierii, colaboratorii instanțelor și avocații care acordă asistență juridică garantată de stat. 

Cursul va fi organizat în perioada martie - mai 2020. Pentru a urma instruirea, participanții vor avea nevoie de un computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.

Scopul cursului este de a oferi o înțelegere clară privind definiția, esența, reglementarea și modul de aplicare a măsurilor de detenție. Vasta bază a practicii CtEDO permite identificarea aspectelor-cheie privind aplicarea acestor măsuri potrivit prevederilor Convenției.

Cursul conține diverse activități interactive și este asigurat cu tutorat. Promovarea cursului este condiționată de executarea sarcinilor propuse de tutori.

Participanții care vor trece instruirea vor primi certificate emise de HELP.

Înscrierea la instruire se face online, completând acest formular.