Judecătorii și asistenții judiciari de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au participat astăzi la cursul de instruire ”Asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Acțiunile ce pot fi inițiate în instanţele de judecată”.

Instruirea este organizată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Institutul Național de Justiție (INJ).

Cursul a fost organizat în scopul sporirii cunoștințelor reprezentanților sectorului justiției din Republica Moldova în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală în contextul examinării litigiilor în domeniul proprietății intelectuale.

În cadrul cursului sunt abordate reglementările naționale și internaționale în domeniu proprietății intelectuale, limita de drepturi, excepții de la protecție, motive invocate în cererea de chemare în judecată și specificul examinării, contrafacerea și încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, studii de caz, etc.

Instruirea se înscrie în lista activităților comune planificate de către AGEPI și INJ, care prevăd necesitatea promovării cunoștințelor despre sistemul naţional de protecţie şi asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în rândul angajaţilor din sectorul justiţiei al Republicii Moldova.

Cele două instituții organizează anual seminare de instruire în domeniu, inclusiv cu invitarea experților și specialiștilor de peste hotare.