Consiliul Superior al Magistraturii invită judecătorii din instanţele de diferite niveluri, responsabili de relaţiile cu presa și comunicare să participle la Conferinţa internaţională privind instanţele şi comunicarea. Reuniunea se va desfășura la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-11 octombrie.

Potrivit organizatorilor, scopul conferinţei este schimbul de bune practice privind procesul de constituire a încrederii prin comunicare, elucidarea cazurilor de înaltă calitate, comunicarea internă. Totodată, evenimentul este o bună oportunitate de a face schimb de experienţă la nivel international şi de a construi relaţii de cooperare pentru viitor.

Limba de lucru a conferinţei va fi engleză, din partea Republicii Moldova pot participa doi magistrați. Cheltuielile sunt acoperite de Oficiul Naţional al Justiţiei din Ungaria, cu excepţia biletului avia şi transferului la aeroport.

Programul conferinţei şi detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul  evenimentului, https://courtsandcommunication.hu

Înregistrarea la eveniment se face on-line, până în data de 1 septembrie. Judecătorii care vor să participe la eveniment pot solicita mai multe informații de la Consiliul Superior al Magistraturii, la adresa [email protected].