La începutul lunii mai, o companie din municipiul Chișinău și-a vândut 100% din valorile mobiliare deținute. Acestea au costat, în total, 53.778.776,84 lei. Datele au fost publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF).

Astfel, în data de 7 mai, în afara pieței reglementate sau MTF au fost înregistrate cinci tranzacții cu cele 244.521de acțiuni ale SA ”Radiator”. Asta după ce, la fel potrivit CNPF, la sfârșitul lunii aprilie 50% dintre acțiunile aceleiași întreprinderi au fost vândute la un preț total de 6.418.702 lei. O tranzacție similară a fost și la începutul lunii februarie. Atunci jumătate dintre valorile mobiliare au fost vândute în cadrul a patru tranzacții cu 6.724.355 lei.

Menționăm că, de fiecare dată, valoarea nominală a unei valori mobiliare a fost stabilită, inițial, la un preț de 47 de lei per unitate.

Întreprinderea SA Radiator a fost fondată în anul 1995 și activează în municipiul Chișinău. Aceasta este o societate de acțiuni de tip deschis specializată în producerea mobile, a utilajului commercial și a dispozitivelor electrice, activități de comerț și alte tipuri de servicii.