În ultimele două săptămâni, inspectorii de integritate au emis patru procese verbale de stabilire a contravențiilor și au aplicat amenzi în sumă de cinci mii de lei. Informația a fost publicată de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Instituția spune că un procuror din cadrul Procuraturii Cahul și un subofițer de patrulare au primit sancțiuni pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale, iar juristul unei bănci din Capitală a fost amendat pentru împiedicarea activității ANI. Totodată, un primar din raionul Ialoveni s-a ales cu proces verbal pentru nesoluționarea în termenul legal a stării de incompatibilitate de funcție.

La fel, Inspectoratul de Integritate a emis nouă acte de constatare. În aceste acte sunt vizați primarul de Basarabeasca, directorul Spitalului raional Nisporeni, un inspector vamal din Serviciul Vamal, directorul ”Apă Canal” din Ungheni, un primar din raionul Rezina și alți subiecți ai declarării.

Autoritatea Națională de Integritate a mai inițiat controlul averii în privința fostului director al Serviciului de Informații și Securitate. În procedurile de control a averii mai este vizat și un șef de secție din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, un fost șef al secției Construcții din Consiliul raional Râșcani și un director de liceu din Capitală. Un alt control, pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese, a fost inițiat pe numele vicepretorului sectorului Ciocana din municipiul Chișinău.