Orice cetățean va putea semnala legi sau acte normative ambigue sau interpretabile, care pot genera corupție. Acest lucru va fi posibil prin intermediul platformei ”reLAWed”, lansate de PNUD și CNA.

Ulterior, actele normative vor fi examinate de CNA în vederea identificării riscurilor de corupție, după care vor fi propuse pentru modificare.

Platforma poate fi accesată de la calculator sau de pe un dispozitiv mobil, prin intermediul paginii web oficiale a Centrului Național Anticorupție www.cna.md sau de pe adresa http://relawed.cna.md/. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a descrie norma problematică, dar și de a propune modificări pentru actul normativ pe care l-au raportat. Toate sesizările pot fi făcute și în mod anonim, fără divulgarea datelor care să conducă la identificarea persoanei.

Utilizatorii vor putea urmări la ce etapă se află examinarea sesizării pe care au făcut-o, accesând compartimentul „Arhiva” sau „Raportări recente” de pe pagina platformei sau vor primi informații pe adresa de e-mail.

Platforma va conține și statistici ale raportărilor, acestea fiind inserate la rubricile „Top cele mai semnalate acte normative”, „Top semnalări înregistrate după statut”, „Total semnalări înregistrate după ocupație”.