În concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție s-au înscris doi candidați: Liliana Catan și Anatolie Țurcan. Totodată, alți doi magistrați au candidat pentru a ocupa una dintre cele două funcții vacante de vicepreședinte al instanței. Câștigătorii concursului vor fi desemnați săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de Consiliul Superior al Magistraturii.

Liliana Catan a îmbrăcat pentru prima data mantia de judecător în anul 1996, la instanța din municipiul Bălți, unde a activat până în anul 2005. Ulterior a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău, iar din 2013 este magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Totodată, din 2016, Liliana Catan este președinte al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

Anatolie Țurcan a fost numit în funcția de judecător în anul 1992 și a activat la Judecătoria Ocnița, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, Curtea de Apel Chișinău, iar în prezent este magistrat la Curtea Supremă de Justiție. În perioada 2013-2017, Anatolie Țurcan a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Alți doi judecători s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiţie, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrative. Este vorba despre Iurie Bejenaru și Tamara Chișca-Doneva. Iurie Bejenaru a decis, de altfel, să-și încerce puterile și în concursul pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al instanței supreme. El este unicul candidat înscris în cel de-al doilea concurs.

Iurie Bejenaru este judecător din anul 1994. Acesta și-a început activitatea în cadrul Judecătoriei Buiucani, Chișinău, unde a exercitat inclusiv funcții administrative. În perioada 2003 – 2004, Iurie Bejenaru a fost vicepreședintele instanței, iar ulterior a exercitat un mandat de președinte al Judecătoriei Buiucani. Începând cu anul 2008, Iurie Bejenaru este judecător la Curtea Supremă de Justiție. 

Tamara Chișca-Doneva și-a început cariera de magistrat în anul 1987, la Judecătoria Hîncești, unde a activat până în anul 1995. Ulterior, judecătoarea a fost transferantă la instanța din sectorul Rîșcani al municipiului Chișinău, iar în 1996, a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău. Din anul 2003, Tamara Chișca-Doneva este magistrat la Curtea Supremă de Justiție,iar din 2019 exercită interimatul funcției de președinte al Colegiului Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ al Curţii Supreme de Justiţie.