Compania franceză L'Oreal a fost obligată, prin judecată, să plătească peste 91 de milioane de dolari start-up-ului Olaplex din California.

Producătorul de cosmetice a fost găsit vinovat de furtul secretului comercial, precum și de încălcarea contractului și a brevetelor.

Cazul a fost deschis în 2017. Atunci, Olaplex a acuzat L'Oreal de furtul brevetelor privind sistemul de protecție a părului în timpul decolorării, precum și de încălcarea contractului și furtul secretului comercial în timpul unei întâlniri a reprezentanților celor două companii în 2015. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea cumpărării de către producătorul de cosmetice francez a companiei americane.

În cadrul procesului, jurații au decis ca L'Oreal să achite start-up-ului 91,3 milioane de dolari, ajungând la concluzia că acțiunile companiei au fost intenționate.

În 2009, compania L'Oreal a mai fost acuzată de discriminare. Pentru comercializarea șamponului Fructis Style au fost angajați exclusive persoane cu aspect european. Judecătorii au decis atunci că acest fapt a încălcat drepturile a peste patru milioane de membri ai minorităților etnice din Franța.

Sursa: pravo.ru