Diversitate de note la testul de specialitate pentru candidații la studii la Institutul Național de Justiție (INJ). Persoanele care vor să devină judecători sau procurori au obținut note de la 3,45 până la 10.

Potrivit rezultatelor publicate de INJ, trei dintre candidați au obținut nota zece, iar alții au nota 9,9. Persoanele care au reușit cea mai înaltă performanță posibilă sunt: Victor Cucu, Adrian Iliescu și Serghei Perju. Toți trei vor să studieze pentru a deveni procurori.

Din totalul de 103 candidați admiși la testul de specialitate, șase au obținut note mai mici de cinci, cea mai mică fiind 3,45, iar alții cinci nu s-au prezentat la test. Rezultatele complete pot fi accesate aici.

La proba scrisă a testului de specialitate, candidații au avut de soluționat 400 teste-grilă, cu trei variante de răspuns oferite, dintre care doar una este corecte, la șapte discipline: drept civil; drept procesual civil; drept administrativ; drept procesual administrativ; drept penal; drept procesual penal; drepturile omului.

Următoarea etapă prin care trebuie să treacă candidații la studii este proba orală, care va avea loc în perioada 22-28 septembrie și va consta în rezolvarea a două spețe, generate de soft, la aceleași discipline.

Amintim că, la concursul de admitere 2021 au fost scoase 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror. Depunerea dosarelor a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au fost întrunite de 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 – candidați la funcția de judecător.