Judecătorii de la curțile de apel și Curtea Supremă de Justiție (CSJ) sunt invitați să participe la o conferință internațională. Evenimentul va avea loc în data de 13-14 noiembrie, în Tașkent, Republica Uzbekistan. Tematica întrunirii este ”Rolul cheie al instanțelor de judecată în combaterea traficului de persoane”.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, conferința este o platformă pentru dialogul în domeniul cooperării internaționale a sistemului judiciar prin schimbul de experiență cu privire la provocările și tendințele actuale, precum și prin abordări moderne pentru examinarea cazurilor de trafic de persoane. De asemenea, se consideră că reuniunea va facilita schimbul de informații privind rolul sistemului judiciar în măsurile naționale și regionale de combatere a traficului de persoane, inclusiv prin apărarea drepturilor victimelor și responsabilizarea făptuitorilor.

Lucrările conferinţei vor fi engleza și rusa, iar cheltuielile pentru deplasare și cazare vor fi suportate de fiecare participant. Din partea Republicii Moldova sunt invitați să participe 1 – 2 judecători. Doritorii pot depune cererile de participare la conferinţă la adresa electronică: aparatul@csm.md, până în data de 23 septembrie.