Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu reprezentanții Procuraturii Generale, Inspectoratului Național de Probațiune și Serviciului Poliției Judecătorești. Anunțul a fost făcut pe portalul instanței de judecată.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre problemele care apar la punerea în executare a încheierilor și a mandatelor emise de către judecătorii de instrucție ce țin de aplicarea măsurii preventive, și anume arestul la domiciliu, în special în partea restricțiilor și obligațiilor persoanelor arestate. 

În acest sens, au avut loc dezbateri cu referire la posibilitatea optimizării procedurii de punere în executare a încheierilor și mandatelor judecătorești privind supunerea persoanei monitorizării electronice. Totodată, în timpul discuțiilor s-a decis implicarea reprezentanților Parlamentului în procesul de îmbunătățire a mecanismului de executare de către organele de probațiune a dispozițiilor judecătorilor privind monitorizarea electronică a preveniților.

Menționăm că, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana sunt desemnați cu atribuții de judecători de instrucțiune. În total, în cadrul instanței sunt prevăzute 23 astfel de funcții, însă doar 18 sunt ocupate.