Mai multe zone off-shore aplică de la începutul acestui an reguli mai stricte față de rezindenții care își înregistrează afacerile.

Este vorba despre zone ca insulele Bermuda, Cayman, insulele Virgine Britanice, precum și insulele Guernsey, Jersey, Maine, Mauritius, Bahamas și Seychelles.

Potrivit noilor reguli, companii înregistrate pe aceste insule ar trebui să aibă acolo personal, birou și echipament.

Totodată, calificarea și suprafața trebuie să corespundă domeniului de activitate al organizației, iar activitatea reală va fi verificată. Experții consideră că noile reguli au fost stabilite pentru a elimina stigmatul de jurisdicție "rea".

Noile reglementări se aplică tuturor companiilor înregistrate în zona off-shore, nu doar celor înregistrate după înăsprirea condițiilor. Regulile nu se vor aplica în privința companiilor care sunt rezindenți fiscali ai altor țări.

Prima perioadă în care vor fi aplicate noile cerințe trebuie să înceapă nu mai târziu de 30 iunie 2019.

Încălcarea cerințelor noii legislații (inclusiv neîndeplinirea obligațiilor de furnizare a informațiilor) poate atrage o amendă de cel puțin 5.000$ pentru prima încălcare. În anumite cazuri, este posibilă atragerea la răspundere penală și excluderea companiei din registrul persoanelor juridice.

Sursa: pravo.ru