Ministerul Economiei și Infrastructurii a cedat un milion de lei din bugetul aprobat pentru anul 2021 în favoarea Cancelariei de Stat. Mai exact, banii luați de la MEI vor fi utilizați pentru administrarea şi dezvoltarea Sistemului informaţional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive. Decizia de redistribuire a resurselor financiare a fost luată de Cabinetul de miniștri.

Totodată, au fost majorate alocațiile pentru programul de stat ”Prima casă” cu două milioane lei, precum și alocațiilor fondului de rezervă al Guvernului cu 25,2 milioane lei. Pentru a nu afecta bugetele autorităților publice centrale, majorarea s-a făcut din contul unor rezerve identificate la ”Acțiuni generale” la subprogramul de subvenționare a locurilor de muncă în mărime de 2 milioane lei, subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, în sumă de 1 milion lei și subprogramul de subvenţionare a dobânzilor, creat conform prevederilor Legii privind instituirea unor măsuri de susţinere a activităţii de întreprinzător şi modificarea unor acte normative nr.60/2020, în mărime de 6,2 milioane lei.

La fel, din contul economiilor formate în urma deservirii la costuri mai mici a valorilor mobiliare de stat convertite în anul curent, 7 milioane lei au fost redistribuite de la serviciul datoriei de stat interne a alocațiilor pentru plata sumelor indexate deponenţilor Băncii de Economii pentru plățile planificate în anul 2021.

În context, amintim că, și bugetul Ministerului Justiției a fost diminuat cu 2,66 milioane lei, din contul alocațiilor bugetare prevăzute sistemului penitenciar în vederea achitării serviciilor de furnizare a energiei electrice. Banii au fost redirecționați Consiliului Superior al Magistraturii pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală a clădirii sediului Ciocana al Judecătoriei Chișinău.