Banca Națională a Moldovei a anunțat prelungirea, pentru o perioadă de șase luni, din 20 aprilie, a mandatelor administratorilor temporari ai BC ”Moldindconbank” SA.

Administratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii instituite anterior la bancă. Și anume, măsura a fost luată după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea băncii centrale. Ultima prelungire a mandatului administratorilor temporari s-a întreprins în data de 20 octombrie 2018.

Între timp, compania bulgară ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a devenit  noul acționar majoritar la BC ”Moldindconbank” S.A. În cadrul unei licitații cu strigare, desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, compania a achiziționat 3.173.751 acțiuni ale băncii, ca pachet unic, la valoarea totală de peste 764 milioane de lei. DOVERIE UNITED-HOLDING AD a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale.

Autoritățile au anunțat că ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.