Până în septembrie anul viitor, Guvernul urmează să  elaboreze și promoveze cadrul normativ în scopul atribuirii mandatului avocatului prin intermediul Sistemului informațional ”MPower”. Măsura este inclusă în Planul de acțiuni al Executivului pentru anii 2021-2022, publicat pentru consultări publice.

Totodată, autoritățile urmează să promoveze schimbări legislative pentru revizuirea criteriilor de accedere în profesie și fortificării mecanismului răspunderii disciplinare. Termenul limită propus în acest sens este luna iunie 2022.

Cât ține de activitatea notarilor, Guvernul urmează să promoveze până la sfârșitul anului modificări la Legea cu privire la organizarea activității notarilor și Legea cu privind procedura notarială. La fel, până la sfârșitul anului viitor vor fi stabilite noi reguli prind plățile pentru asistența notarială, pentru îndeplinirea actelor notariale și spezele procedurilor notariale.

Un alt proiect care urmează să fie promovat de autorități se referă la sporirea gradului de responsabilizare a executorului judecătoresc și fortificarea procedurii de control. Totodată, mecanismul privind medierea garantată de stat urmează să fie îmbunătățit, iar instituția medierii judiciare obligatorii – exclusă.