Membrii revocați ai Consiliului Superior al Magistraturii, în frunte cu președintele interimar, Dorel Musteață, au venit cu un mesaj către judecători de a nu participa la Adunarea Generală Extraordinară convocată pentru 25 octombrie, întrucât convocarea acesteia nu are temei legal.

Mesajul a fost comunicat după amânarea ședinței CSM, convocată pentru astăzi repetat. Dorel Musteață a anunțat că amânarea ședințelor are loc din cauza neprezentării membrului Ion Postu.

Totodată, Dorel Musteață a anunțat că astăzi a fost înregistrată o sesizare a Procurorului general interimar, privind eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale și reținerea mai multor judecători. Printre aceștia s-ar număra organizatori ai Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie, precum și magistrați care au depus cereri pentru funcția de membru în CSM, care urmează a fi selectați la Adunarea convocată pentru 25 octombrie.

Președintele interimar a anunțat că sesizarea urmează a fi examinată în termen de 5 zile și a menționat despre convocarea unei noi ședințe CSM pentru 24 octombrie. Musteață i-a atenționat pe membrii Victor Micu și Ion Postu să se prezinte la ședința Consiliului.

Cu un mesaj a venit și ministrul Justiției, Olesea Stamate, care a declarat că, chiar dacă va fi selectată o nouă componență CSM, credibilitatea membrilor va fi compromisă din start. Ministrul a mai precizaat că reformarea sistemului judecătoresc presupune și evaluarea membrilor CSM, fie în componența actuală, fie în una nouă.

Amintim că, ieri, un grup de judecători au depus la CNA o sesizare pe numele lui Dorel Musteață, solicitând constatarea săvârșirii de către acesta a depășirii atribuțiilor de serviciu prin convocarea ședințelor CSM după revocarea din funcție. Dorel Musteață nu a comentat informația în mesajul adresat astăzi.