Directorul general interimar al Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu s-a înscris în concursul pentru ocuparea funcției de șef la instituției. Acesta va concura cu alți trei candidați: Maria Borta, Angela Matcov și Sergiu Sîtnic.

Amintim că, Mircea Eșanu a fost numit, la începutul lunii septembrie, director interimar al Agenției Servicii Publice. Anterior, acesta a fost timp de cinci ani director executiv al Fondului de Investiții Sociale și a activat în diferite funcții, inclusiv manageriale, la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Est-Europeană și alte instituții.

Maria Borta a fost timp de aproximativ 11 ani președinte al Casei Naționale de Asigurări Sociale, iar în prezent este director general al Viorica-Cosmetic SA. Activitatea în serviciul public a început-o în anul 1989.

Angela Matcov s-a aflat la conducerea Întreprinderii de Stat Cadastru din anul 2006 până în anul 2017, în funcțiile de vicedirector și director, iar după reformarea instituției, ocupă funcția de șef al Departamentului cadastru din cadrul ASP. Angela Matcov a fost, de asemenea, director financiar la Air Moldova.

Cel de-al patrulea candidat la șefia ASP este vicedirectorul StarNet Sergiu Sîtnic. Anterior, acesta a fost director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, șef de direcție la Ministerul Dezvoltării Informaționaționale, dar și în alte funcții publice.