În perioada situații de urgență, Ministerul Justiției va continua sa organizeze și să desfășoare concursurile de selectare a reprezentanţilor intereselor statului în instanţele judecătoreşti străine şi în instanţele de arbitraj internaţionale. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Totodată, Comisia a mai decis că Ministerul Justiţiei este în drept:

  • să modifice procedura de numire în funcţie a managerului Unităţii de implementare a proiectului de construcţie a penitenciarului din Chişinău, conducătorilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sistemului penitenciar, conducătorilor Agenţiei de administrare a instanţelor judecătoreşti;
  • să demareze proceduri de numire a managerului Unităţii de implementare a proiectului de construcţie a penitenciarului din Chişinău, conducătorilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sistemului penitenciar, conducătorilor Agenţiei de administrare a instanţelor judecătoreşti.

În context, amintim că, Parlamentul a instituit situație de urgență pe întregul teritoriu al Republicii Moldova pentru 60 de zile, începând cu data de 1 aprilie. Măsura urmează să fie aplicată până în data de 30 mai inclusiv.