Compania bulgară  ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” este noul acționar majoritar la B.C. ”Moldindconbank” S.A.. Astăzi, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, compania, care a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, a achiziționat 3.173.751 acțiuni ale băncii de importanță sistemică B.C. ”Moldindconbank” S.A., ca pachet unic, la valoarea totală de 764.048.815,74 de lei, expuse la vânzare de Agenția Proprietății Publice.

Conform regulilor pieței reglementate privind organizarea și efectuarea tranzacțiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piața reglementată a Bursei de Valori, tranzacția dată va fi finalizată la data de 22 martie.

În data de 13 martie, acțiunile B.C. ”Moldindconbank” S.A. au fost expuse la Bursa de Valori a Moldovei. 

Amintim că, în data de 22 ianuarie, Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că aprobat hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC ”Moldindconbank” S.A.

BNM a precizat că ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

În data de 30 ianuarie, Guvernul a alocat peste 764 milioane de lei pentru cumpărarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică B.C. ”Moldindconbank” S.A