Întreprinderea ”Nefis” SRL a fost amendată cu 152.100,24 lei de Consiliul Concurenței pentru concurență neloială. Mai exact, în urma unei plângeri depuse de întreprinderea ”Bucuria” SA la autoritatea de concurență, s-a constatat că ”Nefis” a copiat ilegal, parțial ambalajul bomboanelor la cutie ”Meteorit 320 g”, ”Meteorit 400 g”, ”Chișinăul de seară”, ”Pasărea Măiastră”, ”5 minute”, ”Fortuna”,  ”Prună Delicioasă” și ”Lapte de vis”. ”Nefis” a plasat aceste produse pe piață.

”Bucuria” a depus plângerea la Consiliul Concurenței acum un an, invocând copierea de către ”Nefis” a ambalajelor la produsele menționate, în contextul activității sale de producere, dar și plasarea pe piață a produselor de cofetărie menționate.  

Întreprinderea ”Bucuria” a menționat că principala caracteristică care indică asupra faptului că ambalajul a fost copiat rezidă în gama cromatică utilizată de către întreprinderea ”Nefis” S.R.L. la fabricarea ambalajelor produselor sale.

În urma analizei plângerii, Consiliul Concurenței a constatat că ”Nefis” a recurs la concurență neloială și a amendat compania.