Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate șapte sesiuni de instruiri pentru avocați și avocații stagiari. Anunțul a fost făcut de Centrul de instruire a avocaților pe pagina de Facebook.

Astfel, astăzi se vor desfășura două sesiuni de instruii. Ambele au început la ora 9.00. Și anume este vorba despre:

  • instruiri inițiale și continue pentru avocați stagiari și avocați ”Falimentul simplificat şi clasic”, modul 2, Cursul în materia Insolvabilității. Formator este avocatul Angela Popil;
  • instruiri inițiale pentru avocații stagiari ai Grupului 6 în cadrul Programului obligatoriu ”Administrarea profesiei de avocat”. Formatori sunt apărătorii Victoria Gamurari și Vadim Vieru.

La fel, două întruniri vor fi organizate și marți. Avocații licențiați sunt invitați să participe la cursul de formare formatori “Combaterea și Prevenirea Spălării Banilor (SB)”. Formatori în cadrul reuniunii vor fi doi experți ai Consiliului Europei, Jonathan Fisher și Anita Clifford. Instruirea va continua și miercuri. Evenimentul se va desfășura la hotelul Radisson Blue.

Tot marți, pentru avocații stagiari și apărători, vor fi instruiri la tema ”Individualizarea pedepsei în procesul penal”. Formator va fi apărătoarea Liliana Bînzari, iar reuniunea va dura circa patru ore.

În weekend, avocații stagiari din grupul șase vor avea parte de două sesiuni de instruire. Acestea vor fi despre ”Tehnici de pregătire și prezentare a unei cauze în fața instanței de judecată”. Ambele zile formatori vor fi avocații Liliana Bînzari, Oleg Canțer și Viorica Grecu.