Termenul de depunere a actelor pentru participarea la concursul de selectare a membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a fost prelungit. Potrivit deciziei Consiliului Uniunii Avocaților, dosarele vor putea fi depune nu mai târziu decât 15 zile din data încetării regimului stării de urgență în țară.

Totodată, Consiliul a amânat desfășurarea propriu zisă a concursului de selectare a noilor membri. Acesta se va desfășura nu mai târziu de 26 de zile după încetarea regimului stării de urgență în Republica Moldova.

Amintim că, la începutul lunii martie, Uniunea Avocaților a anunțat concurs pentru alegerea membrilor în Comisia de licenţiere a profesiei de avocat. Potrivit anunțului inițial, termenul limită pentru depunerea documentelor era 3 aprilie.

Comisia de licenţiere a profesiei de avocat este compusă din 11 membri, aleşi în bază de concurs. Opt membri sunt avocaţi cu o vechime în profesia de cel puţin cinci ani şi trei membri sunt profesori titulari de drept cu o vechime în profesia de avocat de cel puţin cinci ani.