Congresul avocaților a ales șase membri ai Comisiei de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Molodova (UAM). Potrivit datelor publicate de Uniune, trei dintre membrii aleși au activat în această funcție și până la Congres.

Astfel, Congresul a decis să acorde al doilea mandat consecutiv avocaților Mihail Gafton, Zinaida Lupaşcu și Anatolie Barbacar. Potrivit datelor publice, primii doi și-au luat licența de apărător în anul 1994, iar ultimul, în 2002.

Totodată, noii avocați votați pentru a fi membri ai Comisiei de etică și disciplină sunt Valeriu Scutelinc, Mihaela Prepeliţa și Cristina Sultan. Aceștia activează în calitate de aparători din anii 2002, 2006 și, respectiv, 2011.

Toți avocații selectați în Comisia de etică și disciplină își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău.

Amintim că, Comisia de etică și disciplină a UAM este constituită din 11 membri. Potrivit legislației, Congresul Avocaților alege șase membri, iar alți cinci sunt delegaţi de barouri. Comisia de etică și disciplină din cadrul UAM este unica instanţă disciplinară a Uniunii Avocaţilor. Mandatul membrilor Comisiei este de patru ani.