Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat Planul de remediere financiară al companiei de asigurări ”GALAS” SA pentru o perioadă de până la 12 luni. Măsurile, ce urmează să fie puse în aplicare, vor fi asumate integral de unicul acțional al companiei.

Potrivit raportului semestrial publicat pe pagina asiguratorului, planul de remediere financiară prevede:

  • majorarea resurselor financiare cu care se intenţionează acoperirea rezervele tehnice şi cerinţa pentru marjele de solvabilitate;
  • recuperarea creanţelor rezultate din activitatea de baza de la debitorii semnificativi;
  • optimizate cheltuielilor administrative şi cele de achiziţie (locaţiune sediu, locaţiune auto, salarii, combustibil);
  • menţinerea unui grad scăzut al nivelului daunălităţii, prin subscrierea prudentă şi reasigurarea riscurilor de proporţii mari;
  • diversificarea portofoliului contractelor de asigurare, astfel echilibrând riscurile de asigurare fapt care permite majorarea numărului de contracte cu o rată a daunei joase şi respectiv micşorarea numărului contractelor caracterizate printr-o rată de daune excesivă.

Amintim că, CNPF a instituit procedura de administrare specială provizorie a companiei Galas. Decizia a fost luată având în vedere neîntrunirea de către entitate a normelor aferente gradului de solvabilitate.

Galas SA a fost constituită în anul 1999. Acțiunile acesteia sunt, în prezent, de către un singur acțional, Promo TV SRL. La sfârșitul anului trecut, Victoria Guma avea majoritatea acțiunilor, 53,016 la sută, pe care le-a vândut acționatului minoritar.

Conform datelor statistice, anul trecut Galas SA a vâdut asigurări în sumă de peste 78,8 milioane de lei și a plătit despăgubiri în sumă de circa 13,9 milioane de lei.