O femeie din Rusia s-a pomenit într-o situație complicată. Aceasta a fost director nominal la o companie, iar când firma a decis să contracteze un credit bancar, femeia a acționat ca garant.

Banca a oferit companiei un credit de 32,2 milioane de dolari. În 2015, banca a rămas fără licență pentru politici de creditare cu risc înalt, legate de investirea fondurilor în active neatractive.

În privința companiei care a contractat creditul a fost depusă o cerere în instanță privind recuperarea datoriei. Prima instanță a decis să perceapă în mod solidar datoria de la companie și garantul creditului. Astfel, femeia s-a pomenit cu o datorie de 2 miliarde de ruble.

Cazul a fost judecat în lipsa pârâților.

Femeia nu cunoștea nimic despre contractul de credit semnat și calitatea ei de garant, nici despre ședințele de judecată legate de acest proces. A aflat despre caz de la executorii judecătorești.

Venitul femeii îi permite să achite lunar nu mai mult de 7,5 mii de ruble, astfel că pentru rambursarea datoriei, aceasta ar avea nevoie de 22 de mii de ani.

Decizia primei instanțe a fost atacată cu apel, însă apelul nu a fost încă examinat.

Sursa: https://e.arbitr-praktika.ru/759977