Angajaţii care lucrează de acasă vor beneficia de contribuţii ale companiilor angajatoare la plata chiriilor lor, dacă ei lucrează în regim remote la solicitarea companiilor.

O astfel de revoluție pe piața muncii ar putea avea loc în Elveția, unde a existat o decizie a Înaltei Curţi din Elveţia, care nu ar fi fost făcută cunoscută publicului larg, referitoare la o firmă de contabilitate care şi-ar fi lăsat un angajat să lucreze de acasă.
Reprezentanţii companiei au argumentat că nu au ajuns la o înţelegere cu angajatul în avas şi, prin urmare, nu ar fi fost obligată să îi plătească o parte din chirie. Curtea ar fi respins acest agument şi a adăugat că angajatul ar putea solicita chiar o compensaţie a chiriei retroactiv, după părăsirea companiei.

Dacă un angajat a închiriat sau nu o cameră suplimentară sau un apartament mai mare pentru a lucra de acasă a fost de asemenea irelevant pentru decizia curţii. Judecătorii estimează că o compensaţie lunară în valoare de 150 de franci elveţieni (circa 150 de dolari) ar fi justă pentru chiria angajatului

Aceasta ar fi pentru prima dată, potrivit sursei citate, când Înalta Curte a Elveţiei a gestionat subiectul plăţii chiriilor angajaţilor care lucrează de acasă.

Thomaes Geiser, profesor în Dreptul Muncii la Universitatea St Gallen, a declarat pentru presă că verdictul nu este surprinzător, în condiţiile în care „legea îi obligă pe angajaţi să ramburseze cheltuielile necesare angajaţilor pentru ca ei să îşi desfăşoare munca”.

Geiser subliniază că decizia se aplică angajaţilor care lucrează de acasă la solicitarea angajatorului. În acest context, angajaţii care lucrează de acasă din proprie iniţiativă ar putea să nu se bucure de acelaşi tratament.

Sursa: businessmagazin.ro