O rețetă pentru sparanghel a fost publicată săptămâna trecută în mod accidental în Monitorul Oficial al Belgiei, printre legi și decrete, scrie digi24.ro.

Textul rețetei pare să fi fost copiat integral în legislația privind prețul medicamentelor și produselor medicale.

”Bon Appétit!”, este ultima indicație a rețetei, apoi baza de date revine la subiecte mai importante. Între timp, textul rețetei a fost eliminat din Monitorul oficial belgian.

Eroarea a fost descoperită după o actualizare a versiunii în limba franceză a Monitorului oficial belgian (Moniteur Belge), unde sunt publicate legi, decrete și alte informații oficiale. Alături de legile privind stabilirea prețului la medicamente se află o rețetă în șase pași pentru sparanghel.

”M-am săturat de oamenii care spun că monitorul belgian este inutil”, a scris avocatul Morgan G. Moller pe Twitter, alături de o imagine a rețetei. ”Găsești totul acolo: legi, decizii, rețete, orice”.

”Câteodată găsim greșeli în texte, însă niciodată n-am găsit o rețetă”, a declarat un avocat din Bruxelles.

Avocatul de drept penal Fabrice Guttadauria a declarat că greșeala este ”uimitoare”. ”Trebuie să te întrebi cum a ajuns o astfel de eroare uriașă pe site-ul oficial”, spune el.

Directorul Moniteur Belge, Wilfried Verrenzen, a spus că rețeta a apărut într-o bază de date consolidată ”fără importanță legală” și a fost ușor de înlăturat.