Cinci companii de asigurări au încheiat anul 2019 în pierdere. Potrivit datelor statistice prezentate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), cele 14 companii de asigurări, care activează în țara noastră, au încasat în total peste 1,62 miliarde lei pentru asigurările contractate. Mai mult de jumătate din sumă a fost obținută de cinci asigurători:

  • Grawe Carat Asigurari SA - 255 milioane lei;
  • Moldasig SA -218 milioane lei;
  • Donaris Vienna Insurance Group SA – 209 milioane lei;
  • Asterra Grup SA – 206 milioane lei;
  • General Asigurari SA – 180 milioane lei.

În același timp, asigurătorii au achitat despăgubiri în sumă de 653,7 milioane lei. cel mai mult a plătit Acord Grup SA – peste 103 milioane lei.

Datele mai arată că profitul pentru această perioadă de raportate până la impozitare a fost de 36,7 milioane lei. Cel mai mare profit a fost obținut de General Asigurari SA și Grawe Carat Asigurari SA - 25,5 milioane lei și, respectiv, 21,8 milioane lei. Următoarea companie, în top trei, este Acord Grup SA  cu un profit de 13,1 milioane lei.

În ceea ce privește companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi, clasamentul este condus de Moldasig SA, care a ratat peste 20,4 milioane lei. Aceasta este urmată de Klassika Asigurari SA care a înregistrat pierderi de peste 13 milioane de lei și Moldova-Astrovaz SA cu pagube de 12,59 milioane lei. Tot în pierdere au încheiat anul cei de la Intact Asigurari Generale SA și Garantie SA.