Acționarul majoritar de la ”Mobiasbanca – OTP Group” vrea să cumpere toate acțiunile băncii. Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a autorizat prospectul ofertei de preluare obligatorie, iniţiată de ofertantul OTP Bank Nyrt., obiectul căreia îl constituie procurarea a 325.239 acţiuni ordinare nominative emise de ”Mobiasbanca – OTP Group” SA. Preţul oferit este de 152,57 lei per acţiune, iar durata ofertei este de 28 zile din data anunţării.

Decizia vine după ce la sfârșitul lunii iulie OTP Bank Nyrt a cumpărat pachetele deținute de Societe Generale și BRD – Groupe Societe Generale. Valoarea tranzacției a fost de peste 75 de milioane de euro. Astfel, în prezent acționarul majoritar deține 9.669.155 acțiuni, ceia ce reprezintă 96,69 la sută.

OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Înstituția este banca - mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene - Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.