Organizația Mondială a Proprietăților Intelectuale (OMPI) a lansat un nou instrument de căutare în baza de date globală de brevete, PATENTSCOPE, pentru a facilita identificarea informației din documentele de brevet publicate care pot fi utile inventatorilor implicați în elaborarea de produse și tehnologii noi destinate combaterii pandemiei COVID-19.

Noul instrument de căutare ”COVID-19” oferă cercetătorilor, inginerilor, factorilor de decizie din domeniul sănătății publice, reprezentanților industriei, dar și publicului general, acces simplificat la surse informaționale care pot îmbunătăți detectarea, prevenția și tratarea unor boli precum noul coronavirus.

Acesta conține în prezent zeci de solicitări de căutare selectate de experții specializați în informația de brevet, bazate pe identificarea domeniilor  tehnologice relevante detectării, prevenirii și tratării COVID-19.

Noul mecanism permite utilizatorilor să caute, să retragă și să analizeze informații valoroase despre tehnologiile selectate, în 10 limbi, fără aproape nicio barieră lingvistică. De asemenea, OMPI planifică organizarea unor webinare pentru a oferi utilizatorilor recomandări practice despre cum pot efectua căutări în baza de date PATENTSCOPE utilizând noul instrument de căutare.