Acțiunile B.C. ”Moldindconbank” S.A. au fost expuse la Bursa de Valori a Moldovei. Pachetul de 3.173.751 de hârtii de valoare urmează să fie comercializat cu prețul de 240,74 lei per acțiune. Prețul este mai mare decât în urmă cu o lună când statul a plătit 239,5 lei pentru o acțiune. Data depunerii cererii din parte Agenției Proprietății Publice este 11 martie, iar licitația va începe în data de 18 martie.

Expunerea are loc după ce în urmă cu o lună Agenția Proprietății Publice a semnat, în numele Guvernului, antecontractul cu investitorii care și-au anunțat intenția de a procura acțiunile nou emise ale B.C. ”Moldindconbank” S.A. Este vorba de achiziționarea a 63,89 la sută din acțiunile băncii comerciale de către ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD”. Antecontractul prevede anumiți termeni şi condiții în baza cărora investitorii potențiali sunt gata să cumpere acțiunile băncii de la stat, precum şi anumite responsabilități pe care şi le asumă ambele părți.

Amintim că, în data de 22 ianuarie, Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că aprobat hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC ”Moldindconbank” S.A.

BNM a precizat că ”DOVERIE UNITED-HOLDING AD” se prezintă a fi una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

În data de 30 ianuarie, Guvernul a alocat peste 764 milioane de lei pentru cumpărarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică B.C. ”Moldindconbank” S.A