Uraganul Dorian, furtuna care devastează Bahamas, va provoca asigurătorilor pagube de cel puțin 25 de miliarde de dolari, potrivit analiștilor UBS Group AG, citați de Bloomberg.

Uraganul ar fi astfel cel mai scump dezastru natural din 2017. Dorian ar putea provoca pierderi totale de până la 40 de miliarde de dolari, în funcție zona în care furtuna va lovi coasta de est a Florida, spun analiștii într-o notă.

Primele informații arată că Dorian a provocat moartea a cel puțin 5 persoane și a distrus, complet sau parțial, cel puțin 13.000 de locuințe. 

Uraganul este cea mai puternică furtună formată în Atlantic din 1935, potrivit Serviciului Național Meteorologic al SUA. Ultimul dezastru natural care a generat daune de peste 25 miliarde de dolari a fost uraganul Maria, acum doi ani, potrivit Munich Re, care compilează o bază de date cu cele mai mari astfel de pierderi.

Industria de asigurări s-a confruntat cu un număr relativ redus de dezastre majore de la Maria, astfel încât cei mai mari reasiguratori din lume – care preiau o mare parte din riscurile generate de un uragan – dispun de un exces de capital de 30 de miliarde de dolari, potrivit UBS.

Banca a estimat că pierderile cauzate de Dorian va eroda acest capital, ceea ce ar putea determina reasiguratorii să își schimbe tarifele.

Sursa: blacknews.ro