Patronatele spun că includerea în Codul muncii a prevederilor noi privind examenul medical la angajare, și cele periodice, nu va aduce valoare adăugată legislației, deoarece astfel de reglementări deja există. Opinia se regăsește în opinia Confederației Naționale a Patronatului din Moldova (CNPM) la proiectul de modificare și completare a Codului muncii.

Mai mult, CNPM spune că unele norme propuse pot genera carențe în aplicarea legilor deja existente, ca de exemplu unele prevederi ale Legii privind supravegherea de stat a sănătăţii publice .

O altă nemulțumire a patronatelor este numărul de zile calendaristice pentru care se permite transferul angajaților într-o altă funcție. În proiectul propus pentru consultări publice este vorba de 14 zile, CNPM propune, însă, ca acest termen să fie de 90 de zile calendaristice.

În aviz se menționează să transferul temporar este necesar pentru înlocuirea salariaților pe perioade medii sau relativ mari, de până la un an. În forma propusă, norma legală va permite angajatorului să transfere temporar salariați pe o perioadă maximă de 14 zile calendaristice consecutive și nu oferă o soluție reală angajatorilor. Mai mult, din cauza documentelor care sunt necesare de efectuat la transferul salariatului în altă funcție, dar și alte proceduri (de ex. instructajul de securitate în muncă), termenul propus de 14 zile nu are o aplicare practică.

Avizul complet poate fi accesat aici.