Aproximativ 85 la sută dintre justițiabili spun că magistrații de la Curtea de Apel Comrat au un nivel bun de pregătire pentru examinarea dosarului și sunt familiarizația cu particularitățile acestuia. Datele se conțin într-un sondaj realizat în cadrul instanței la sfârșitul anului trecut și publicat, recent, pe pagina web.

Totuși, 23 la sută dintre respondenți au spus că au avut senzația că magistrații se grăbesc să încheie cauza examinată. Totodată, 13% dintre aceștia spun că hotărârile instanțelor nu sunt scrise într-un limbaj clar și ușor de înțeles.

Potrivit datelor prezentate, 86% dintre justițiabili spun că judecătorii le-au oferit posibilitatea de a-și argumentă opiniile în timpul ședințelor, iar 67 la sută dintre aceștia consideră de deciziile magistraților au fost întemeiate. Cei mai mulți dintre respondenți, 70 la sută au răspuns că hotărârea pe dosar a fost în favoarea sa. Totodată, 32% intenționează să conteste soluția stabilită de instanța de apel.

Peste 80 la sută dintre persoane cunosc care sunt pașii necesari pentru executarea unei hotărâri judecătorești, iar 88% dintre justițiabili spun că au primit deciziile în termen.

Menționăm că, potrivit datelor prezentate, activitatea personalului instanței este apreciată pozitiv de către justițiabili. De exemplu, 85 la sută dintre respondenți spun că angajații au manifestat bunăvoință, respect, politețe și dispoziția de a-i ajuta, 88% afirmă că au fost consultați în limba pe care o înțeleg, iar 87 la sută au răspuns că au primit toate informațiile de care au avut nevoie.

În cadrul sondajului au fost intervievaţi 209 de respondenţi, însă a fost posibil de analizat doar 197 de anchete.