Acțiuni ale SA Tutun-CTC au fost tranzacționate, săptămâna trecută, în afara pieței reglementate sau MTF. Potrivit informației publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), este vorba despre 90,81 la sută dintre acțiuni, iar valoarea tranzacției este de 166,1 milioane de lei.

CNPF anunță că tranzacția cu cele 5.076.982 de valori mobiliare este de tipul: Desfășurarea concursului investițional și comercial cu VM expuse la vânzare în condițiile Legii priviind administrarea și deetalizarea proprietății publice. Valoarea nominală a unei acțiuni a fost stabilită, inițial, la un preț de 20 de lei.

Amintim că, anterior autoritățile au anunțat că în data de 11 ianuarie a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului la SA ”Tutun-CTC”. Cele 90,81% dintre acțiuni au fost cumpărate de ÎCS ”LE BRIDGE CORPORATION LIMITED” SRL.

Potrivit contractului, investitorul privat s-a obligat să asigure:

  • dezvoltarea și eficientizarea activității societății prin implementarea tehnologiilor și introducerea utilajelor performante;
  • păstrarea profilului de activitate și a mărcilor comerciale. Marca Tutun-CTC expiră în acest an și urmează a fi reînoită pentru a fi păstrată.
  • menținerea numărului locurilor de muncă a personalului calificat și asigurarea securității muncii și alte obligații specifice;
  • aplicarea legislației privind protecția mediului înconjurător și respectarea restricțiilor de mediu stabilite de autoritățile competente ale Republicii Moldova.