Datele statistice privind evoluția pieței serviciilor de Internet fix în bandă largă, procesate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comnicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), arată că în perioada ianuarie-martie 2020, numărul total de abonați la serviciile respective a crescut, comparativ cu sfârșitul lui 2019, cu 1,2% și a însumat 678,4 mii, iar volumul total al veniturilor obținute în acest sector s-a majorat, în raport cu trimestrul I al anului 2019, cu 2,4% și a totalizat 341,4 milioane de lei.

Creșterea numărului total de abonaţi a fost determinată de sporirea numărului celor ce au optat pentru conexiunile prin cablu coaxial, care au crescut cu 3,5%, alcătuind puțin peste 56 mii și pentru conexiunile prin fibră optică (FTTx), care s-au majorat cu 1,8% și au totalizat peste 460 mii. Aceleași date arată că, numărul abonaților conectați la reţea în baza tehnologiei xDSL s-a redus cu 1,5% și au însumat 160,6 mii, iar abonații conectați prin alte tehnologii au scăzut cu (0,6%) și au constituit 1,7 mii.

Rata de penetrare a serviciilor de Internet fix în bandă largă, raportată la 100 de locuitori a crescut cu 0,3 p.p. și a atins cifra de 25,3%.Venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile de acces la Internet fix în bandă largă a scăzut, față de trimestrul I din anul precedent, cu 4,6% şi a alcătuit 168,7 lei.

Urmare a evoluției pieței serviciilor de acces la Internet fix în bandă largă, la sfârșitul trimestrului I al anului 2020, furnizorii au deținut, în funcție de cifra de afaceri, următoarele cote de piață: S.A. Moldtelecom – 62%, StarNet Soluții – 21%, Orange Moldova – 7%, iar cota de piață cumulativă a celorlalți furnizori a fost de 10%.