În curând, plățile pentru înmatricularea transportului, calificării șoferilor sau servicii din domeniul evidenței populației vor putea fi efectuate prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay). Agenția Servicii Publice a finalizat integrarea serviciilor din domeniile evidenței populației, înmatriculării transportului și calificării conducătorilor auto MPay în toate centrele multifuncționale. La fel, în curând și persoanele juridice vor putea să efectueze plățile electronice. 

Recent, Agenția Servicii Publice a lansat și proiectul privind achitarea prin MPay a serviciilor cadastrale în Centrul Multifuncțional Strășeni. La începutul anului 2019, proiectul va fi extins și în celelalte oficii. 

Menționăm că prin MPay pot fi achitate serviciile publice cu orice instrument de plată, la alegerea solicitantului, cum ar fi: cardul bancar, internet banking sau numerar. Serviciul permite verificarea datelor privind operațiunile bancare în regim online, fapt ce îi scutește pe solicitanți de drumuri suplimentare la oficiile ASP pentru a prezenta notele de plată.

Pe parcursul anului 2018, pentru achitarea serviciilor prestate de ASP prin intermediul serviciului guvernamental Mpay, au fost efectuate peste 1.342.900 de tranzacții.