Procuratura raionului Edineț are un nou adjunct al procurorului-șef. Învingător al concursului pentru această funcție, anunțat la 7 noiembrie 2018, a fost desemnat Igor Rusnac.

Rusnac, care a activat anterior ca procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Oficiul Nord, a fost și singurul candidat care a participat la concurs.

Acesta a obţinut un punctaj final de 136,7 de puncte în baza mediei punctajele oferite de Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor (85) și de Colegiul de selecţie şi carieră a procurorilor (51,7).

Igor Rusnac are o vechime în muncă în cadrul organelor Procuraturii de 9 ani și 6 luni, iar, potrivit CSP, nu a fost supus niciodată cercetării disciplinare și nu a prezentat factori de risc cu impact asupra activității realizate.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor cu privire la desemnarea învingătorului concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Edineța fost aprobată la 12 decembrie 2018.

Igor Rusnac va fi numit în această funcție pentru un mandat de 5 ani.