Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat la începutul lunii noiembrie învingătorii mai multor concursuri pentru ocuparea funcțiilor de procuror în mai multe procuraturi.

Potrivit rezultatelor anunțate, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale va avea doi noi procurori – Stela Barbă și Ana Drozdov, care au activat anterior în Procuratura mun. Chișinău. Acuzatoarele au fost și singurele participante la concurs, ambele fiind evaluate cu calificativul ”foarte bine”.

CSP a desemnat și un nou procuror șef la Procuratura raionului Cantemir. Funcția va fi ocupată de fostul procuror-șef interimar al instituției, Adrian Procoavă, care a fost și singurul participant la concurs. În urma evaluărilor susținute, prestația profesională a procurorului Adrian Procoavă, care are o vechime de peste 15 ani, a fost apreciată cu calificativul ”foarte bine”.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie a fost desemnat și adjunctul procurorului-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, șef al Oficiului Ceadîr-Lunga, funcție obținută de Ivan Pamujac, singurul participant la concursul anunțat de CSP.  Procurorul a fost apreciat de Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor cu calificativului ”foarte bine”.

Și în Procuratura municipiului Chișinău va activa un nou procuror. Procurora Olesea Rusu, singurul candidat la acest concurs, a optat pentru această funcție în detrimentul celei de procuror în Procuratura raionului Nisporeni, unde a activat până recent.

Pentru funcția de procuror în Secția avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, nu a fost depusă nici o cerere. Concursul pentru această funcție a fost declarat încheiat, prin nerealizare.