Mai multe universități din Republica Moldova au aderat la proiectul InfoBIZ Academica, prin care cadrele didactice universitare vor primi acces on-line, în mod gratuit, la baza de date InfoBIZ, unde se găsesc cele mai bune evaluări de tip Scoring, rapoarte și analize financiare a circa 57 de mii de companii din Republica Moldova.

InfoBIZ Academica este primul proiect de educație financiară antreprenorială din Moldova organizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ superior, la inițiativa Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Reportˮ. Scopul proiectului este de a susține cadrele didactice în formarea viitorilor antreprenori de success, experți economici și specialiști financiari.

Potrivit maganerului de proiect, Ion Reveneala, aceste date le oferă profesorilor posibilitatea de a completa materialele didactice cu exemple practice pe baza unor informații și analize financiare reale. Totodată, în baza datelor și analizelor InfoBIZ studenții pasionați de domeniul financiar și managementul riscurilor vor putea obține o mai bună înțelegere a mediului de afaceri din Moldova.

”Economia viitorului se va baza pe date. Datele sunt deja folosite în diverse industrii, de la publicitate, la utilități și servicii financiare. Sunt tot mai multe companii care furnizează informații semnificative bazate pe cantități mari de date complexe și care au mare nevoie încă de acum de specialiști capabili să interpreteze informațiile, să le folosească pentru creșterea productivității și a performanței afacerilor. Tocmai de aceea, apreciem foarte mult deschiderea mediului academic și faptul că un număr mare de universități a dat curs inițiativei noastre, aderând la proiectul InfoBIZ Academicaˮ, a menționat Ion Reveneala.

În cadrul proiectului InfoBIZ Academica, profesorii vor obține acces on-line gratuit la baza de date InfoBIZ și vor putea utiliza conținutul la predarea temelor economice, financiare și contabile în cadrul cursurilor universitare; studenții vor avea acces la informații financiare despre companiile din Republica Moldova, pentru efectuarea analizelor calitative în cadrul diverselor lucrări, precum referate, teze și rapoarte; specialiștii Infodebit vor împărtăși cunoștințele practice și experiența acumulată, pentru promovarea educației financiare și a spiritului antreprenorial în rândul studenților.

Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” este o companie privată, care oferă instituțiilor bancare și organizațiilor de creditare nebancară servicii de verificare a bonității persoanelor fizice și juridice, respectiv servicii exclusive de analiză financiară a companiilor din Republica Moldova.