Începând cu luni, 15 aprilie, Centrul Multifuncțional Chișinău 2, situat pe str. Pușkin nr. 47, va furniza informații din cadastrul bunurilor imobile conform sistemului de ”rând electronic”. Restul serviciilor cadastrale vor fi prestate exclusiv în baza programării prealabile. Anunțul a fost făcut de Agenția Servicii Publice (ASP).

Autoritățile spun că modificărilor vor duce la eficientizarea procesului de fluidizare a rândurilor. Astfel, în cadrul Centrului Multifuncțional au fost desemnate două ghișee la care se vor deservi în special persoanele care solicită extrase din registrul bunurilor imobile. Totodată, aceste servicii sunt disponibile în regim online.

Totodată, din data de 22 aprilie, serviciile și lucrările cadastrale se vor efectua  doar în baza programării prealabile. În acest sens, ASP a mărit de cinci ori numărul persoanelor ce pot fi programate zilnic. Drept urmare, vor fi deservite cu o sută de persoane mai mult comparativ cu vechiul sistem. Până acum, capacitatea programării prealabile la serviciile date a fost în medie de 25 de persoane pe zi.

Programarea prealabilă poate fi realizată direct la Biroul de informații și secretariat al CM Chișinău 2, pe pagina oficială a instituției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact 14909, (+373 22) 257070.

Menționăm că, persoanele juridice din municipiul Chișinău care solicită mai mult de cinci servicii cadastrale, sunt deservite, în baza programării prealabile, la Centrul Multifuncțional Chișinău 3, str. M. Sadoveanu nr.17.