Nu mai este un secret, dacă vrei să fii considerat o firmă de avocatură de TOP –  să poți concura cu ceilalți jucători pe piața și să atragi tinere talente – trebuie să deții o politică generoasă de concediu parental. Astăzi, tot mai multe firme oferă avocaților lor concedii plătite generos, iar programele sunt din ce în ce mai neutre în ceea ce privește genul, condițiile programelor, nefacând diferența dintre sexul îngrijitorului principal.

O asemenea firmă este și Dorsey & Whitney, originală din Statele Unite ale Americii. Recent, programul acestestora a fost extins, astfel că începând cu 1 ianuarie 2020, firma asigură avocaților 15 săptămâni de concediu plătit – cu 5 saptămâni mai mult – precum și o perioadă de 4 săptămâni plus/minus pentru perioada de concediu (pentru oricine care are un concediu pentru creșterea copilului de cel puțin 12 săptămâni continuu) dintre care 50% din ore sunt facturabile. De asemenea, firma își dublează programul de asistență pentru adopție, crescând cheltuielile pe acest segment și fiind rambursabile de la 5.000 la 10.000 USD.

Bill Stoeri, Partener Coordonator, a declarat că extinderea programului face parte din angajamentul firmei de a-și ajuta angajații să aibă un echilibru real între muncă și viață: ”Ne-am angajat să fim un loc de muncă favorabil familiei și să punem în aplicare acele politici și beneficii care ar permite avocaților și personalului nostru să își gestioneze viața profesională și personală așa încât să funcționeaze cât mai bine pentru ei. Considerăm că acest lucru avantajează avocații noștri, firma în ansamblu și, cel mai important, clienții noștri”

De asemenea, personalul firmei primește concediu plătit, acesta este de numai 8 săptămâni.

În trecut, Firma Dorsey & Whitney a mai fost recunoscută pentru astfel de beneficii prietenoase vieții familiale, fiind supranumită de către revista Mother Working ”Cea mai bună Firmă de Avocatură pentru Femei”. Fundația Dave Thomas a numit-o ”Avocatul Adopției”. De asemenea, aceasta a primit Gold Standard Certification de la Women in Law Empowerment Forum.

Sursa: Juridice Moldova