O nouă platformă de programare la examenul pentru obținerea permisului de conducere a fost lansată, în regim de pilotare, în cadrul Secţiei înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Criuleni. Un anunț în acest sens a fost făcut de Agenția Servicii Publice.

Potrivit autorităților, platforma modernizată de programare va asigura îmbunătăţirea și optimizarea proceselor de înscriere prealabilă la examenele de calificare a conducătorilor auto și obținerea permisului de conducere, precum și va ridica nivelul de securitate al procesului de programare.

Măsura se înscrie în acțiunile de modernizare a sistemului de programare electronică la examen și de prevenire a cazurilor de programare frauduloasă. În context, ASP atenționează că programarea prealabilă şi urgentă la probele teoretică și practică ale examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP, se realizează exclusiv prin intermediul resurselor Agenției Servicii Publice: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909.