Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

INFOINVENT – cea mai mare expoziție de invenții din Republica Moldova. Când și unde va avea loc

 

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și CIE ”Moldexpo”, organizează, în perioada 15-18 noiembrie, Expoziția Internațională Specializată ”INFOINVENT”. Evenimentul se va desfășura în incinta Pavilionului Central al Centrului Internațional de Expoziții ”Moldexpo”. Expoziția, aflată la cea de-a XV-a ediţie, este organizată cu susținerea Oficiului European de Brevete (OEB).

De la instrumente medicale inovative, ambalaje pentru produse lactate inofensive și inteligente, scaun pentru lucrul la PC, sistem de sterilizare a bancnotelor, balsam natural afrodiziac, mobilier în stil tradițional, troler-valiză, geantă cu baterie solară și adaptor cu acumulator de alimentare, colecție de încălțăminte pentru familie, produse vestimentare pentru copiii născuți prematur până la roboți inteligenți, asamblați manual, și imprimante 3D. Toate acestea, dar și alte zeci de invenții, proiecte inedite și produse creative vor fi prezentate în cadrul EIS ”INFOINVENT”.

La expoziție vor participa aproape 100 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din Republica Moldova, România, Portugalia, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia, Maroc, Indonezia etc., care vor prezenta la standurile expoziționale aproximativ 400 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte inovaționale și de inovare și de transfer tehnologic etc.

Lucrările participanților vor fi expuse la 5 compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și de transfer tehnologic; creația tinerilor și industrii creative.

Ceremonia oficială de deschidere a EIS ”INFOINVENT” va avea loc pe 15 noiembrie. La festivitatea de inaugurare se așteaptă participarea membrilor Guvernului, invitaților din cadrul Parlamentului, misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova cu sediul la Chișinău și mediului de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și naționale din domeniul proprietății intelectuale, ai instituțiilor de cercetare și învățământ superior, inventatori, cercetători și tineri creativi. În cadrul expoziției se va desfășura și un program adițional de manifestări, care cuprinde conferințe, seminare și ateliere de lucru.

BizLaw este partener media al evenimentului. Mai multe informații despre EIS ”INFOINVENT” găsiți pe pe site-ul: www.infoinvent.md.

Share on Social Media

14 November, 2018
Intenționați să plecați peste hotare și urmați în acest timp un tratament medical? Atunci ar trebui să cunoașteți care sunt regulile privind introducerea/scoaterea în/din țară a medicamentelor și a instrumentelor medicale. Serviciul Vamal informează că medicamentele fac parte din categoria obiectelor de uz/consum personal şi se permite introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova, doar cu condiția că cantitatea pe care o aveți în geantă sau valiză nu o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație. O altă condiție ob...
16 October, 2018
Examinarea distinctivității sloganului în raport cu produsele/serviciile solicitate nu se deosebește de examinarea distinctivității în cazul cuvintelor. Potrivit informațiilor publicate în Ghidul de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor, caracterul distinctiv al sloganului va fi cu atât mai diminuat, cu cât ar fi mai mare probabilitatea ca alți producători/prestatori de servicii să utilizeze sloganul respectiv în activitatea sa curentă. De obicei, sloganurile sunt folosite în practicile comerciale și publicitare pentru a promova o cauză, o idee sau un produs. Caracterul distinctiv a...

Parteneri

07 October, 2018
Mărcile verbale deseori constau exclusiv din abrevieri/acronime sau sunt în combinații cu alte elemente verbale cu semnificație concretă. Dacă abrevierea este una binecunoscută și are sens pentru produsele sau serviciile solicitate, atunci semnul constituit exclusiv din această abreviere va fi refuzat. Potrivit prevederilor Ghidului de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor, elaborat de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), se vor refuza la înregistrare abrevieri de genul: TDI – pentru turbodiesel inductor; ECO – pentru ecologic; EURO – pentru european; F...
01 October, 2018
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a elaborat Ghidul de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor. Prevederile Ghidului intră în vigoare de astăzi. Acesta reprezintă o continuitate a activităților AGEPI privind asigurarea transparenței acțiunilor realizate, garantarea accesului la informațiile deținute și pentru facilitarea interacțiunii dintre Agenție și orice persoană interesată de domeniul mărcilor. Ghidul are scopul de a prezenta practica AGEPI privind aplicarea Legii privind protecția mărcilor și a altor acte normative în procedura de examinare a semnelor soli...