Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

Băncile nu ratează nicio oportunitate să facă profit. Cea mai mare bancă din Japonia îşi lansează propria cripotmonedă

 

Cea mai mare bancă din Japonia, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MTU), plănuieşte să-şi lanseze propria criptomonedă până în luna martie şi va avea un raport de paritate cu moneda naţionala a Japoniei, yenul, scrie zf.ro.

În primă fază, aceasta va fi folosită doar de angajaţii băncii şi la tranzacţiile inter-sucursale. Criptomoneda va putea fi folosită la tranzacţii standard, precum cumpărături sau transfer de bani între persoane, la costuri mult mai mici în comparaţie cu folosirea cardurilor de credit.

Utilizatorii vor trebui să-şi creeze portofele electronice pentru a putea folosi moneda, iar MUFG va fi procesată de tranzacţiile interne. Mitsubishi UFJ Financial a testat prima dată folosirea monedei în 2016, colaborând anul trecut şi cu exchange-ul GDAX, condus de Coinbase.

Băncile, care au fost sceptice la început în privinţa criptomonedelor, acum se îndreaptă din ce în ce mai mult spre acţiunea de a-şi crea propria monedă sau spre adoptarea tehnologiei în unele tranzacţii. De exemplu, anul trecut șase bănci (printre care şi MUFG) s-au alăturat consorţiului UBS Bank’s Utility Settlement Coin (USC).

Mişcarea celor de la MUFG este o dezvoltare aşteptată ca urmare a poziţiei guvernului japonez de a introduce criptomonedele în folosinţa la scară largă. Potrivit raportului de anul trecut, Mizuho Financial Group conduce un consorţiu de bănci care are ca scop dezvoltarea unei monede cunoscută sub numele de J-coin, iar termenul-limită de lansare la scară largă ar fi Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Investitorii japonezi şi exchange-urile au jucat un rol foarte important în saltul preţurilor criptomonedelor. Împreună cu Coreea de Sud, Japonia deţine cel mai mare volum de tranzacţionare al bitcoin şi Ethereum.

Consorţii de bănci din cele două ţări colaborează de asemenea în testarea transferurilor de bani prin sistemul blockchain al Ripple.

Share on Social Media

18 April, 2018
Procurorul General al New York-ului a lansat o investigaţie asupra unora dintre cele mai populare platforme de exchange criptomonede din lume, scrie zf.ro. Eric Schneiderman a lansat ”Iniţiativa pentru Integritatea Pieţelor Virtuale”, susţinând că ”a fost o investigaţie de analiză a politicilor şi practicilor” platformelor de trading cu criptomonede. Scrisorile au fost trimise către 13 platforme de exchange, solicitând informaţii despre ”operaţiuni, utilizarea roboţilor, conflicte de interese şi alte elemente principale în funcţionarea acestora”. ”Odată cu creşterea popularităţii criptomonedel...
03 April, 2018
Google a anunţat, pe blogul Chromium, că va interzice toate extensiile pentru browserul Chrome care minează monede virtuale. Astfel, începând de acum nu va mai accepta astfel de aplicaţii, iar cele existente vor fi şterse la sfârşitul lunii iunie. De exemplu, s-a descoperit recent faptul că o extensie populară pentru Chrome, SafeBrowse, mina monede virtuale cu ajutorul PC-urilor a peste 140.000 de utilizatori, fără ca aceştia să ştie, scrie go4it.ro. Compania a luat decizia după ce numărul acestor extensii a crescut accelerat. Aplicaţiile care folosesc tehnologia blockchain în alte scopuri vor...

Parteneri

10 January, 2018
Eastman Kodak a lansat o criptomonedă numită ”KODAKCoin”, pentru fotografi, aceasta făcând parte din ”KODAKOne”, o platformă de administrare a drepturilor asupra imaginilor, în cadrul unui parteneriat cu WENN Digital. Anunţul a dus la creşterea de peste două ori a preţului acţiunilor companiei, scrie news.ro. Platforma foloseşte tehnologia blockchain, aflată la baza bitcoin şi a altor monede digitale, care s-au apreciat puternic în ultimele luni şi au provocat temeri legate de formarea unei bule speculative. Acţiunile Eastman Kodak au crescut marţi cu circa 92%, la 5,95 dolari pe unitate, la b...
22 December, 2017
Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, vrea să înființeze o platformă de tranzacționare a monedelor virtuale, printre care și bitcoin, au declarat persoane apropiate situației, scrie profit.ro. Intenția băncii este ca platforma să devină funcțională până la sfârșitul lunii iunie a anului 2018, dacă nu chiar mai devreme. Acestea au declarat că banca încă lucrează la probleme legate de securitate, precum și la modalitatea în care va deține, sau va avea în custodie activele. Prin această inițiativă, Goldman Sachs va deveni prima bancă americană mare de la Wall Street car...