Curs Valutar 18.11.2018
EUR: 19.3137 MDL USD: 17.0729 MDL RON: 4.1402 MDL RUB: 0.2568 MDL Convertor Valutar

CSP a numit astăzi în funcție mai mulți procurori-șefi. Acuzatorul care a instrumentat dosarul lui Chirtoacă pleacă de la anticorupție

 

Procurorul Dumitru Robu pleacă de la Procuratura Anticorupție. Acesta a fost numit, de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal. Dumitru Robu este acuzator de stat în dosarele intentate primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Pentru postul de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a mai candidat un alt acuzator de stat cunoscut opiniei publice. Este vorba despre procurorul anticorupție Vladislav Bobrov, care instrumentează dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi.

Nu este prima dată când aceștia concurează pentru același post. Anterior, ei au luptat cu Adriana Bețișor pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.

Totodată, CSP a decis astăzi că postul de procuror-șef al Procuraturii raionului Criuleni va fi ocupat de Petru Tofan. Acesta a fost până acum procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Ștefan-Vodă.

În același timp, procuror-șef al Procuraturii raionului Glodeni a fost numit Ion Covalciuc. Acesta a deținut, până în prezent, postul de adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Bălți.

CSP a mai decis că funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Dubăsari urmează să fie deținută de actualul șef interimar, Nicolae Geru.

Procuror-șef al procuraturii raionului Rîșcani a fost desemnat Sergiu Crețu, care în prezent este procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Dondușeni.

Vitalie Bișleaga a fost numit procuror-șef al Procuraturii raionului Ștefan-Vodă. Anterior acesta a fost adjunct interimar al procurorului-șef în cadrul aceleași instituții.

Adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Orhei a devenit Lilian Corpaci. Acesta a fost până în prezent procuror în Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal.

CSP urmează să propună candidaturile acestora Procurorului General pentru a fi numiți în funcție, pentru un mandat de cinci ani.

Share on Social Media

15 November, 2018
Oamenii de afaceri se arată nemulțumiți de abuzul inspectorilor care vin să facă controale de stat. Antreprenorii spun că mai întâi trebuie făcute controale consultative și informative. Un raportul de cartografiere a procesului controalelor de stat a fost prezentat, recent, la Soroca, scrie Camera de Comerț și Industrie. Totodată, întreprinzătorii susțin că trebuie să fie adoptată o lege a prevenției, care să ușureze activitatea lor. Aceștia propun ca fiecare instituție de control să aibă o subdiviziune care să se ocupe de prevenirea încălcărilor de către agenții eco...
16 October, 2018
Mai mulți procurori ar putea să fie sancționați. Colegiul de disciplină și etică al procurorilor se convoacă în această săptămână în ședință, iar pe agendă figurează examinarea mai multor proceduri disciplinare. Mai exact, membrii Colegiului urmează să adopte și să pronunțe hotărârea privind cauza disciplinară examinată în cadrul ședinței din 7 septembrie, în privința procurorului în Procuratura raionului Cahul, Sergiu Mîțăblîndă. De asemenea, membrii Colegiului trebuie să adopte și să pronunțe hotărârile în urma examinării contestațiilor asupra deciziilor Inspecției procurorilor de încetare a...

Parteneri

15 October, 2018
Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs câteva posturi de judecător în instanțele din țară. La ședința de marți, Consiliul urmează să selecteze candidații care vor fi propuși pentru numire. La majoritatea concursurilor s-a înscris un procuror care activează în Procuratura mun. Chișinău, Mihai Țurcanu. Acesta a mai participat și anterior la concursurile CSM, însă nu a reușit să convingă membrii Consiliului că ar merita un fotoliu de magistrat. Astfel, CSM caută un vicepreședinte la Judecătoria Anenii Noi. Pentru această funcție s-a înscris magistratul Andrei Mocanu, care activează...
14 October, 2018
Mai mulți procurori au primit acceptul Consiliului Superior al Procurorilor să cumuleze activitatea de procuror cu activitatea didactică în anul universitar 2018-2019, în cadrul instituțiilor de învățământ superior. Astfel, Ion Covalciuc, procuror-șef al Procuraturii raionului Glodeni, și Serghei Gavajuc, adjunct-interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție vor putea desfășura activități didactice în cadrul Universităţii de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Catedra de Drept, Facultatea de Drept și Științe Sociale. În același timp, procurorul-șef al Procuraturii de circumscripție Cahu...