Colegiul pentru selecția și cariera a procurorilor a rămas fără un membru. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a luat act de cererea Elenei Belei, privind renunțarea la calitatea de membru al Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor. Astfel, mandatul acesteia a încetat de la 1 martie. Elena Belei este conferențiar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, doctor în drept și a fost desemnată învingătoare a concursului anunțat între reprezentanții societății civile. Ea a fost numită în calitate de membru în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor la sfârșitul anului 2016. Potrivit informațiilor publicate de CSP, aceasta a demisionat pentru că a fost numită în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Din componența Colegiului pentru selecţia şi cariera procurorilor fac parte în prezent:
  • Igor Popa - preşedintele Colegiului pentru selecţia şi cariera procurorilor;
  • Adriana Eşanu – doctor în drept, conferenţiar universitar USM, Formator INJ;
  • Corneliu Bratunov – procuror, adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şef al Oficiului Rîşcani;
  • Serghei Cebotari - procuror-şef al Procuraturii raionului Soroca;
  • Viorel Morari - procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie;
  • Marcel Dimitraş - procuror-şef al Secţiei reprezentare în procedurile non-penale şi implementare CEDO a Procuraturii Generale.
Potrivit Legii cu privire la Procuratură, doi din cei șapte membri ai Colegiului trebuie să fie selectați de CSP din partea societății civile. Aceștia sunt numiți pentru un mandat de patru ani. Membrii Colegiului reprezentanți ai societății civile primesc o indemnizație lunară în mărime de 50% din salariul mediu al membrilor CSP aleși din rândul procurorilor.